Ga naar de inhoud

Waarom ligt bij jullie de nadruk op veiligheid?

Kiten is een x-treem sport. Dat houdt in dat er risico’s aan de sport zitten.Ondanks de risico’s die er aan de sport kleven kunnen we door een het geven van de juiste lessen veel van deze ongelukken voorkomen. Wij kunnen dan ook oprecht zeggen dat kitesurfen niet gevaarlijker is dan autorijden.

Is kiten gevaarlijk?

Ja kiten kan gevaarlijk zijn. Zeker zonder de juiste ervaring of zonder het hebben gehad van een degelijke les. Veelal van de ongelukken gebeuren dan ook bij de groep beginnende kiters die zonder les te hebben gevolgd hun kite uitproberen. Het kijken van een video op internet is geen les!!

Is kiten voor iedereen?

Iedereen kan leren kiten. Het aantal benodigde lessen is afhankelijk van hoe snel jij het oppakt. De les word op jouw niveau afgestemd. Zo leer jij op jouw tempo het veilig onder de knie te krijgen

Wanneer gaat de les niet door?

Als het niet waait gaat de les natuurlijk niet door. Ook bij een te harde wind of wind vanuit de verkeerde richting zal er geen les worden gegeven. Hierover zal er tijdens de lessen ook de nodige uitleg worden gegeven.

Welk Materiaal moet ik aanschaffen?

Zolang je les volgt hoef je nog niets aan te schaffen. Tijdens de lessen word er gebruik gemaakt van ons materiaal. Tijdens de cursus word er ook aandacht besteed aan het materiaal. Tegen het einde van je cursus zullen de instructeurs je adviseren met de aanschaf. Wij werken samen met de kiteboardshop en kunnen tegen korting jouw eerste set helpen aanschaffen.

Heb ik nou echt les nodig?

Ja! Kitesurfen is nu eenmaal geen sport die je zomaar even gaat beoefenen. Je moet eerst weten hoe je veilig met je spullen, jezelf en je omgeving moet omgaan alvorens zelf verder te gaan oefenen. Dit houdt niet in dat wij pas klaar met jou zijn als je heen en weer kan varen. Op het moment dat jij de sport veilig kan beoefenen ben je er klaar voor. Dan kan je zelfstandig verder.

Wat voor een kleding moet ik dragen/meenemen?

  • Badkleding
  • Handdoek
  • Eventueel wat te eten en te drinken
  • Een goed humeur en een goede dosis doorzettingsvermogen!

Hoe lang duurt het voordat ik zelfstandig kan kitesurfen?

Voor de een duurt het 4 lessen, de ander heeft er meer of minder nodig. Belangrijk is kritisch naar jezelf te blijven kijken. Je bent er klaar voor als je weet hoe veilig om te gaan met je materiaal,weer en omgeving.

Is het materiaal duur?

De eerste aanschaf is altijd even schrikken. Je moet vanuit helemaal niets hebbende gelijk een complete uitrusting aanschaffen (kite, board, wetsuit en trapeze). Kitelessen.nl werkt samen met de kiteboardshop. Door hun grote inkopen kunnen wij tegen scherpe prijzen complete sets verkopen. Zo helpen wij jou bij de eerste en tweede stap naar het zelfstandig beoefenen van de sport.

Kan ik het hele jaar door een cursus volgen?

Nee, de lessen worden gegeven vanaf april tot ongeveer eind oktober (afhankelijk van de temperatuur). Eenmaal de sport onder de knie kan je zelf wel het hele jaar door kitesurfen. Al zittten wij liever de winter in de zon!

Als ik kan vliegeren, kan ik dan ook kiten?

Als je weleens met een powerkite in je handen hebt gestaan ben je zeker in het voordeel. Je zal het snel oppikken al is het even wennen aan de andere besturing van de kite. Zodra de plank erbij komt moet je alles gaan combineren. Daar zal je de meeste winst uit je ervaring halen!